GRENZELOZE FANTASIE

Veilig grenzeloos fantaseren tijdens Corona met kunst


SeeYou@Art presenteert:

Waar zouden we zijn zonder fantasie? Verbeeldingskracht helpt ons de wereld te begrijpen en op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven. Iets wat we goed kunnen gebruiken in crisistijden waarin we te maken krijgen met allerlei beperkingen. Tijdens de expo ‘Grenzeloze fantasie’ van 17 t/m 23 oktober nemen kunstenaars je mee in de wereld van de fantasie en kun je zelf ervaren wat fantasie met je doet.

Zonder fantasie zouden we niet kunnen overleven

Fantasie als overlevingsstrategie. Het klinkt misschien absurd, maar dat is maar net hoe je het bekijkt. Met onze verbeeldingskracht kunnen we namelijk anticiperen op situaties en tijdelijk ontsnappen aan de realiteit. Fantaseren kan ons positieve gevoelens opleveren, bijvoorbeeld als we fantaseren over de zomervakantie tijdens de koude winterdagen. Ook helpt het ons te denken in nieuwe mogelijkheden.

Expo ‘grenzeloze fantasie’: nieuwe talen, technieken en maskers

In de expo ‘Grenzeloze fantasie’ op zaterdag 17 oktober in de Hallen, nemen acht kunstenaars je mee in de wereld van de fantasie. Ontdek eindeloos nieuwe perspectieven in kunstwerken gemaakt met oncontroleerbare verftechnieken door Jessemijne Berg en Marlies Geldof. Laat je inspireren door de mysterieuze kunsttaal van Nynke van Zwol, mensfiguren met dierenmaskers van Hanae Sasaoka of prikkel je fantasie met de speelse Japanse mythen van Philo Ouweleen. Ook kun je custom made kunst mondkapjes kopen bij een aantal kunstenaars. De expositie is gratis toegankelijk voor jong en oud.

Fantasierijke rondleidingen:

Op zaterdag 17 oktober van 13.30 tot 18.00 kun je een speciale rondleiding krijgen langs de kunstobjecten in de expositie. 8 kunstenaars hebben kunstwerken gemaakt geïnspireerd op het thema “Grenzeloze fantasie”. Elk half uur is er een zinnenprikkelende rondleiding door een kunstenaar voor 2 personen. Hierin delen de kunstenaars de fantasieën die schuil gaan achter hun kunstwerken en horen we graag wat fantasie voor jou betekent.
Zo neemt Philo Ouweleen je mee in de mystiek rondom de Japanse mythen en kan je eindeloos nieuwe dingen zien in de oncontroleerbare verf technieken van Jessemijne Berg en Marlies Geldof. Alle deelnemers aan de rondleiding ontvangen een inspirerende goodiebag met veel leuke gadgets, zoals een briljante bril en verhalen om thuis nog eens na te lezen en weer even terug te kunnen keren in de wereld van fantasie!

Vanwege het coronavirus en de aangescherpte maatregelen is reserveren voor een bezoek aan de expositie en de rondleidingen verplicht. Reserveren kan door een mail te sturen naar info@seeyouatart.nl o.v.v. je naam, het aantal personen met wie je komt (max 2 personen of één familie) en keuze voor een tijd. Je ontvangt dan van ons een reactie of de gekozen tijd nog beschikbaar is.
Het dragen van een mondkapje is verplicht in De Hallen. Bij binnenkomst dient u zich te registeren met naam en telefoonnummer en een aantal vragen over uw gezondheid te beantwoorden.

Onze kunstenaars verkopen tijdens de expositie tevens unieke en custom made mondkapjes met hun kunst erop. Deze kosten € 12,95 per stuk.

Online de expositie bekijken? Dan kan hier!

Hieronder tref je een overzicht aan van de kunstenaars en hun kunstwerken en vindt je alle informatie over het werk.
Heb je interesse in een werk? of wil je het weleens in het echt zien? Neem dan contact op met de kunstenaar via de buttons bij hun werk.

Kunstwerken


Online de expositie bekijken? Dan kan hier!

Als je er niet live bij kunt zijn in De Hallen op 22 augustus tijdens de opening van de expositie Grenzeloze fantasie.  Check dan onze Instagram pagina tijdens het event! Er zijn live Q & A interviews te zien van onze kunstenaars door kunstenaar Bibi Joan Cahlo.

Header design by Laurence Rivest

Artwork by Jessemijne Berg

Een tentoonstelling in West bij lokale ondernemers

Je kan de kunstwerken van 8 kunstenaars zien bij DOPPIO, ANNE & MAX, THE MAKER STORE, THE COFFEE COMPANY, DE JAPANNER, BARTACK en BLUEBIRDS YOGA. Doe de tour en profiteer van leuke DEALS bij deze ondernemers!