KUNST OP 1.5 METER

Kunst op 1.5 meter


SeeYou@Art presenteert:

Van zaterdag 13- 20 juni 2020 een (digitale) expositie in De Hallen Amsterdam over “persoonlijke identiteit “.

 Wie ben ik? Wat maakt mij? Hoe definieer ik mijzelf?

Dit zijn vragen die we ons normaal niet vaak stellen maar in tijden van een pandemie toch vaker boven komen drijven. Ben ik een werknemer als ik niet op kantoor zit? Of ben ik een goede vriend en buur als ik niet op bezoek kan gaan? Het Corona virus zet een hoop vraagtekens bij onderdelen van je persoonlijke identiteit.

We puzzelen nu allemaal met het nieuwe normaal. Hoe pas jij in de nieuwe situatie en hoe pas jij je aan?  In deze expositie delen 8 deelnemende kunstenaars; Victoria Soto Madrid, Evelien de Bruijn, Khairzul Ghani, Jeroen van Veen, Nynke Brandsma, Pam Wessels, Sarah Dona Manev en Liselore van der Heijden hun ideeën over “persoonlijke identiteit” en we horen graag hoe jij de 1.5 meter samenleving ervaart. Kunst is volgens ons een heel inspirerend middel voor steun en samenkomst en kan nieuwe perspectieven bieden om met elkaar en deze nieuwe realiteit om te gaan.

Er zijn daarom twintig doodgewone Amsterdammers uitgenodigd om exclusief en in persoon kunst te ervaren in de Hallen Amsterdam! 

Hoe werkt het?

Zaterdag 13 juni 2020 is de opening van de tentoonstelling alleen op uitnodiging te bezoeken. De 20 genodigden worden ontvangen door een van de kunstenaars met een lekker drankje en een hapje. Vervolgens krijgen ze een super-de-luxe rondleiding door de expositie. Zo kunnen ze weer eens lekker ongegeneerd fysiek kunst ervaren en op veilige afstand in gesprek gaan met de kunstenaars. De dagen erna mag iedereen zelf naar de expositie toe komen en kun je door middel van de audiotour langs de werken lopen.

Vanuit huis meegenieten?

De tentoonstelling zal op 20 juni op Salto TV uitgezonden worden en je kan vanaf vandaag live Q&A sessies bekijken op onze social media kanalen. Helemaal speciaal is dat je door middel van 3D techniek van achter je pc zelfs een virtuele wandeling door de expositie kan maken. Klik snel op de linkjes hieronder!


De AUDIOTOUR, gemaakt door deelnemend kunstenaar Sarah-Dona Manev, geeft u meer informatie over de werken van de deelnemende kunstenaars. Je kunt deze beluisteren terwijl u thuis een virtuele wandeling maakt, of fysiek in de Hallen rondloopt:

De VIRTUELE WANDELING is gemaakt door Evelien de Bruijn, een van de deelnemende kunstenaars. Geniet van achter uw pc van de expositie, alsof u in het echt door de Hallen heen loopt. U kunt met behulp van uw muis en toetsenbord navigeren. De juiste toetsen staan aangegeven in het grijze vlak.

Social media expert en fotograaf, Bibi Altink, houdt op de openingsdag van de expositie LIVE Q&A SESSIES op Instagram. Ze interviewt in de sessies de kunstenaars en gasten. Klik op de Instagram pagina van SeeYou@Art op het roze omcirkelde logo om mee te kijken!

Laurence Rivest en City Aura Amsterdam hebben deze geweldige film gemaakt van ‘the making of’ van de expositie Kunst op 1.5 meter. In de film nemen we je mee hoe we een tentoonstelling organiseren in Corona tijd en zie je filmpjes van de kunstenaars hoe ze thuis of in het atelier aan het werk zijn, de Zoom meetingen met het SeeYou@Art team en de opening van de expositie in de Hallen Amsterdam.

Header design by Lola Romance

Artwork by Evelien de Bruijn