WE CARE ART

We Care Art - Header Image

We Care Art


Kunst als dank aan vitale werkers: Nomineer!

We klappen voor onze mensen in vitale beroepen die zorgen dat onmisbare diensten blijven draaien. Mensen in de gezondheidszorg, in de supermarkten en op andere cruciale punten. Ze hebben het zwaar en werken keihard, maar doen het allemaal toch maar. Vechtend voor levens, voor daklozen, zorgend voor onze post en onze boodschappen. Applaus!

De kunstwereld vindt dat ze meer verdienen. Wat wij kunnen doen is hen, naast applaus nog een hart onder de riem, een tastbare blijk van waardering, een kado geven. Daarom is nu de actie “We Care Art” opgezet, door SeeYou@Art en OnlineGallery.art. Bij deze kunstplatforms stromen op dit moment de donaties binnen van hun aangesloten kunstenaars, die met liefde een werk afstaan.

‘Vanuit de beeldende kunst willen wij de vitale werkers op deze manier bedanken.’ zegt Inge Prins van Wijgaarden, kunstenares en bedenker van het initiatief. 

Het werkt zo: ken je een vitale werker die een kunstwerk verdient, als dank en inspiratie? Via hem of haar via de kunstplatforms. Ben je zelf een vitale werker? Jezelf opgeven mag ook! Klik op de onderstaande link, kies een kunstwerk uit en vul het contactformulier in. We nemen daarna contact met je op om te werken te verdelen. Ben je de enige die het werk kiest, dan is het werk voor jou of de genomineerde. Zijn er meer mensen die hetzelfde werk selecteren, dan zullen we het werk eerlijk onder de inzendingen verloten.

Stichting SeeYou@Art is een kunststichting met een sociaal doel. We bieden kunstenaars een podium om hun kunst te tonen in de Hallen Amsterdam en zetten ons in voor artistieke ontwikkeling en kwaliteit. Daarnaast geven we stadsbewoners de gelegenheid zich organisatorisch te ontplooien. Cathelijne Mulders initiatiefnemer van SeeYou@Art vertelt: “Ik krijg zoveel enthousiaste mails van kunstenaars, het is hartverwarmend. Het SeeYou@Art team en ik gaan samen zorgen dat dit bij de vitale werkers terecht komt!”

OnlineGallery.Art biedt kunstenaars de gelegenheid hun werk te etaleren en in direct contact te komen met kunstliefhebbers.Vincent Moleveld, grondlegger van OnlineGallery zegt: “Dit initiatief geeft mij zoveel energie, het is fijn om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren. Ik sta zelf klaar om de werken naar de vitale werkers te brengen.”


Bekijk via de knop hieronder de kunstwerken van de diverse kunstenaars om er een te selecteren!

Header artwork by Lola Romance